بهترین رنگ عسل طبیعی برای خرید کدام است

مدیر سایتنویسنده: مدیر سایت
بازدید: 7 بازدید
بهترین رنگ عسل طبیعی

 

بهترین رنگ عسل طبیعی همیشه برای خرید عسل طبیعی جزء یکی از مهم ترین عوامل میباشد. مهم ترین سئوال مشتریان و علاقه مندان اینست که بهترین رنگ عسل طبیعی کدامست، یا کدوم رنگ عسل برای خرید بهتر است. رنگ عسل همیشه چالش های خاص خود را دارد، پس با ما باشید تا در ادامه در مورد بهترین رنگ های عسل و اینکه آیا رنگ عسل مهم است یا خیر با هم آشنا شویم.

 

 

بهترین رنگ عسل

 

 

رنگ عسل طبیعی این روزهای یکی از عوامل خرید عسل به حساب میاید، خیلی از افراد به این نکته توجه ندارند که الزامآ بر اساس رنگ عسل طبیعی نمیتوان یه طبیعی بودن یا تقلبی بودن عسل پی برد.اگرچه متخصصین بر اساس رنگ این محصول طبیعی اطلاعاتی در زمینه منشا گیاهی آن بدست میاورند.بهترین رنگ عسل طبیعی بسته به منشا گیاهی آن و عوامل رنگ زای شهد از روشن تا تیره متغیر است.برای مثال عسل اقاقیا دارای رنگ زلال و آب گون هست و هرچه میزان غالبیت شهد اقاقیا در عسل بیشتر باشد رنگ عسل روشن تر است.

 

 

بهترین رنگ عسل طبیعی

 

 

رنگ عسل طبیعی علاوه بر منشا گیاهی به عوامل دیگری نیز بستگی دارد، بهترین رنگ عسل به عوامل مختلفی بستگی دارد کهبه عنوان مثال عسل های بهاره روشن تر از عسل های پاییزه است.اگر جریان شهد ورودی به کندو زیاد و فراوان باشد و مدت زمان فرآوری زنبور عسل زیاد باشد.رنگ عسل تیره تر خواهد بود.البته توجه داشته باشید نوع ظرف و میزان حجم عسل در داخل ظرف میتواند در رنگ ظاهری عسل تفاوت ایجاد کند و یک نوع عسل یکسان در دو ظرف متفاوت روشن تر و یا تیره تر به نظر برسد.به طور مثال در ظروف مات عسل تیره تر از ظروف شفاف به نظر میرسد.

 

 

دلیل تفاوت رنگ و طعم عسل 

 

در عسل طبیعی میزان فعالیت زنبور عسل بر روی گیاهان شهدزا ، بهترین رنگ عسل طبیعی و طعم آن را تعیین میکند.در سال های مختلف در یک مرتع مشخص بسته به شرایط آب و هوایی ، گونه های گیاهی خاصی شهد تولید میکنند و زنبور عسل به جمع آوری شهد این گیاهان میپردازد،در واقع هر آنچه که طبیعت در اختیار زنبور عسل قرار داده است در نهایت در اختیار مصرف کننده قرار گرفته است.جمع بندی نهایی این است که عسل یک مرتع در دو سال متوالی الزامآ به لحاظ رنگ و مزه یکسان نیست و دلیل آن نیز شهد دهی گیاهان مختلف است.در نتیجه در خرید عسل و تغییر رنگ در دو سال متفاوت نباید تصور تقلبی بودن کرد.

 

 

تنوع رنگ در عسل

 

عسل های مختلف بسته به منشا گیاهی رنگ های متفاوتی دارند، بهترین رنگ عسل طبیعی از زلال و آب گون تا سیاه متغیر است.رنگدانه های طبیعی مسئول رنگ عسل هستند که از مهمترین آن میتوان به پلی فنول ها ، کارتنوئیدها ، زانتو فیل ها و آنتوسیانین ها نام برد.ترکیب قندی آمینو اسیدها، مواد معدنی و اسیدهای آلی از دیگر عوامل موثر رنگ در عسل ها میباشند.که همه این موارد تحت تاثیر منشا گیاهی و غالبیت شهد گیاهان است.

 

 

 

 

 

1.عسل های تیره

 

 

عسل های تیره رنگ از قهوه ای تا سیاه رنگ ها را شامل میشود.عسلک ها دارای رنگ بسیار تیره هستند و در صورت غالبیت بالااز رنگ های کهربایی تیره تا سیاه رنگ متغیر هستند.از جمله عسلک ترنگبین ،عسلک بلوط ،عسل سیاه دانه و عسل شوید.

 

 

2.عسل های تک گیاه

 

 

عسل تک گیاه از جمله عسل های رازیانه ،گشنیز ،زرشک ،عناب ، کنار در ابتدا روشن تر اما به تدریج تیره تر و در نهایت تا سیاه رنگ پیش میروند.عسل گل گندم و عسل گیلاس دارای کهربایی تا کهربایی تیره هستند. عسل های پاییزه در مقایسه با عسل های بهاره رنگ تیره تری دارند و هرچه مدت زمان فرآوری عسل توسط زنبور عسل افزایش یابد رنگ ها در عسل تیره تر خواهد بود و این تحت تاثیر افزایش میزان بره موم های موجود در عسل است.

 

 

3.عسل های روشن 

 

عسل های روشن از زلال و آب گون تا زرد طلایی را شامل میشود.عسل اقاقیا ، پنبه و چوبک جز روشن ترین عسل های ایران محسوب میشوند و زلال و آب گون تا بی رنگ هستند.عسل مرکبات دارای رنگ زرد روشن بوده که البته به تدریج رنگ تیره تری به خود میگیرند.عسل های تیره نیام داران از جمله عسل خارشتر ،یونجه ،شبدرها و اغلب گون ها دارای رنگ زرد روشن تا زرد طلایی هستند.عسل های گیاهان تیره شب بو از جمله کلزا ،منداب و همچنین عسل تمشک و آفتاب گردان نیز جزئ عسل های روشن محسوب میشوند.

 

 

4.عسل های تغذیه ای

 

عسل های تغذیه ای که زنبور عسل با شربت شکر تغذیه شده است در مقایسه با عسل های طبیعی از رنگ روشن تر برخوردارند و عسل های کاملا تغذیه ای دارای رنگ روشن ، شفاف و اصطلاحآ شیشه ای هستند.

 

 

5.انبارداری

 

انبارداری و حرارت دادن عسل موجب تیره تر شدن عسل میگردد و این تیره تر شدن در عسل های روشن از جمله مرکبات و یونجه بسیار محسوس خواهد بود.

 

 

تقسیم بندی رنگ عسل طبیعی در 7 دسته

 

روش های مختلفی در تعیین بهترین رنگ عسل طبیعی وجود دارد اما براساس استانداردهایی که وجود دارد.رنگ عسل ها به 7 دسته تقسیم میشوند،اندازه گیری توسط دستگاه آنالیز رنگ در عسل طبیعی ارائه میشود.عسلها با منشا گیاهی محتلف رنگ متفاوتی دارند و بر اساس آن اطلاعات ارزشمندی در ارتباط با منشا گیاهی،غالبیت شهد گیاه و حتی کیفیت عسل میتوان کسب کرد.

 

 

زلال و آب گون : اقاقیا،پنج انگشت،عشقه،چوبک

سفید روشن : خارشتر،مرکبات،پنبه،یونجه،کلپوره

سفید : گون،آفتاب گردان،کلزا

کهربایی خیلی روشن: چند گیاه ، قنقال،نمدار

کهربایی روشن : کنار،اکالیپتوس ، آویشن ،گز

کهربایی : کنجد، رازیانه ، گشنیز، زرشک ، عناب

کهربایی تیره : عسلک ترنگبین ، عسلک شوید ، سیاه دانه

 

آیا در طول زمان رنگ عسل تغییر میکند

 

 

بعد از تولید عسل و در طی انبارداری به تدریج رنگ عسل تیره تر میشود، اگر چه این تغییر رنگ در همه عسل ها به یک میزان نیست،میزان این تغییر رنگ به نوع ترکیب فیزیکوشیمیایی عسل از جمله اسیدیته ،میزان فروکتوز و ترکیبات پروتئینی عسل و همچنین رنگ اولیه عسل بستگی دارد.تیره شدن عسل بسیار به دما وابسته است به نحوی که انبارداری عسل حتی در دماهای معمولی منجر به تیره تر شدن عسل میشود و اغلب این تغییر تحت تاثیر واکنش قهوه ای شدن و افزایش زمان انبارداری سبب تغییرات ملموس تری میشود.

 

رس بستن و تغییر رنگ در عسل ها

 

رس بستن و متبلور شدن عسل باعث روشن تر شدن رنگ در عسلها میشود،ئ در اثر این واکنش فیزیکی عسل رنگ روشن تری به خود میگیرد.و به طور کلی میتوان عنوان کرد که عسل های رس بسته رنگ روشن تری از عسلهای مایع آن دارند.البته بعد از رس شکنی و تبدیل عسل جامد به مایع رنگ در عسلها به حالت اولیه و حتی تیره تر از حالت اولیه باز میگردد.نمونه بارز تیره شدن را میتوان در عسل کنار مشاهده نمود به نحوی که عسل کنار تازه در ابتدای برداشت رنگ ارده ای و روشن دارد با ته نشین شدن رنگ کهربایی و در انبارداری به رنگ کاملا کهربایی تیره در حد مشکی تبدیل میشود.

 

 

طعم و رنگ در عسل طبیعی

 

به طور کلی بر اساس بهترین رنگ عسل طبیعی میتوان طعم عسل ها را بدون مزه کردن تشخیص داد.عسل های روشن طعم و مزه ملایم تری در مقایسه با عسل های تیره دارند.البته استثناهایی به این لحاظ نیز وجود دارد.به طور معمول عسل های تیره طعم تند و تیزی داشته در حالی که عسل های روشن طعم ملایمی دارند.این تفاوت در طعم عسل ها با میزان مواد موثره عسل به یژه ترکیبات پلی فنولی و میزان مواد معدنی مرتبط است.به طور مثال عسلک ها به جهت دار بودن مواد موثره بیشتر رنگ تیره تر و طعم تند وتیز تری دارند.

 

 

دسته بندی زنبور عسل
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط در واتس اپ
سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت